درمان های نوین سرطان

حضور جناب آقای دکتر آقائی در برنامه طبیب با موضوع درمان های نوین سرطان برای مشاهده ویدیو اینجا کلیک فرمائید.

ویدیو معرفی پلی کیلینیک ساج

 مشاهده ویدیو معرفی پلی کیلینیک شبانه روزی ساج 

از پزشکان و داروسازان کلینیک ساج به مناسبت هفته پزشک و داروساز تجلیل گردید

همزمان با فرا رسیدن اول و پنجم شهریور ماه مصادف با روز پزشک و داروساز ، مراسم تقدیر از همکاران پزشک و داروساز در کلینیک شبانه روزی ساج برگزار شد.

گفتنی است این مراسم که با حضور مدیر عامل و تنی چند از اعضای هیئت مدیره کلینیک برگزار شد هدایایی به رسم یادبود و به پاسداشت خدمات متعهدانه پزشکان محترم کلینیک، به ایشان تقدیم شد.

دکتر آقایی مدیر عامل مجموعه در این مراسم با اشاره به خدمات متعهدانه تمامی همکاران و به خصوص پزشکان محترم کلینیک در ایام همه گیری ویروس کرونا، خدمات این عزیزان را قابل ستایش توصیف کرد و اظهار داشت: در روزها و ماه های پر فراز و نشیبی که پشت سر گذاشتیم پزشکان محترم کلینیک با ایثار، تعهد و علاقه به خدمت رسانی به مردم پرداختند و در این میان اگرچه خودشان آسیب دیدند اما اجازه ندادند که به کسی آسیبی برسد و این چیزی نیست جز جلوه کامل ایثار و از خود گذشتگی.

شایان ذکر است که در این مراسم که با رعایت تمامی پروتکل های بهداشتی ، هدایایی نیز به جهت قدردانی از زحمات آقایان دکتر آرمان آقایی مدیر عامل کلینیک و دکتر پیمان آقایی عضو هیئت مدیره و هیئت موسس مجموعه، از طرف پرسنل و اعضای کلینیک به حضور این بزرگواران تقدیم شد.

عکس یادبود با پزشکان محترم ، پایان بخش این مراسم بود.

مهارت در کنترل استرس های منفی و تاثیر ان در بیماری ها جسمی

زهرا دستخوش کارشناس ارشد روانشناسی عنوان کرد :

با توجه به تعریف سازمان بهداشت جهانی (who) و اهمیت ۸۰ در صدی  بعد سلامت روانی در نتیجه بهداشت روان یکی از بهترین راههای ممکن و ضروری در این امر محسوب میشود اما متاسفانه اکثر افراد از این بحث مهم غافل هستند و اهمیت زیادی قائل نمیشوند.کما اینکه اکثر بیماریهای جسمی به نوعی منشاء روانی دارند پس در نتیجه با رعایت و نکات مهم بهداشت روان پیشگیری موثری در زمینه بیماریهای سرطان، زخم معده، دردهای عضلانی و مشکلات خواب، اختلالات خواب، افسردگی، اضطراب و… محسوب میشود.

فردی که مهارت کمی درکنترل استرس دارد در نتیجه با تجربه استرس منفی و اختلال در عمل کورتیزول باعت میشود سیستم ایمنی فرد دچار نقص شود و آماده بیماری های جسمانی شود. و یا فردی که مهارت کنترل خشم ندارد به سرعت باعث بالا رفتن فشار خون و گردش خون خود میشود و نکات و مسائلی  از این قبیل، امیدوارم همه انسانها که اشرف مخلوقات خداوندی هستند از نعمت سلامتی برخوردار باشند و با تفکر مثبت دنیا را  زیبا ببینند و تجرببات و خاطرات قشنگی رو حس کنند. دوستان عزیز با روانشناس ارتباط بهتری برقرار کنید و این باور را در خود ایجاد کنید که همه ما نیاز به مشاور در هر مقطعی خواهیم داشت.

خدمات تخصصی و فوق تخصصی کلینک ساج و بیمه های طرف قرارداد

با شیوع ویروس کرونا در کشور و تبعات مختلفی که این ویروس از حیث سلامتی و نیز از لحاظ اقتصادی و معیشتی برای زندگی همه اقشار جامعه در پی داشته، لازم می نماید که بحث استفاده از خدمات درمانی مبتنی بر بیمه های پایه و تکمیلی بیش از پیش قوت گیرد.

لذا در همین راستا کلینیک شبانه روزی ساج با هدف ارائه خدمات هرچه بهتر در بستر تمامی بیمه های  پایه و تکمیلی، شرایطی را محیا ساخته که تمامی مراجعه کنندگان محترم به کلینیک بتوانند با آسودگی خاطر از خدمات درمانی و مراقبتی مطلوب بهره مند شوند.

شایان ذکر است اهم بخش های فعال در این کلینیک به شرح ذیل می باشد:

کلینیک های جنرال، تخصصی و فوق تخصصی

کلینیک جراحی تخصصی و فوق تخصصی جراحی های گوارش

کلینیک اندوسکوپی و کلونوسکوپی

کلینیک قلب و عروق

کلینیک شنوایی سنجی

کلینیک دندانپزشکی

کلینیک پوست، مو، زیبایی

کلینیک زخم و استومی

کلینیک اعصاب و روان و مشاور

کلینیک مشاوره و تغذیه

بخش پرستاری

بخش آزمایشگاه

بخش فیزیوتراپی

بخش سونوگرافی و رادیولوژی

داروخانه شبانه روزی

درمانگاه های

تخصصی و فوق تخصصی اطفال و کودکان

تخصصی و فوق تخصصی مغزو اعصاب کودکان

تخصصی و فوق تخصصی ارتوپدی

تخصصی چشم

داخلی مغز و اعصاب

زنان و زایمان

گوش و حلق و بینی

ارولوژی کلیه، مثانه و مجرای ادراری

غدد و متابولیک

روماتولوژی

در ادامه به معرفی انواع بیمه های طرف قرار داد با کلینیک شبانه روزی ساج خواهیم پرداخت:

 

نوع بیمه اورژانس آزمایشگاه رادیولوژی و سونوگرافی دندانپزشکی فیزیوتراپی داروخانه
تامین اجتماعی دارد دارد دارد ندارد دارد دارد
نیروهای مسلح جانباز دارد دارد دارد دارد دارد دارد
شاغل
وظیفه
خدمات درمانی کارمندی دارد دارد دارد ندارد ندارد دارد
سایر اقشار
ایرانیان
بیمه های تکمیلی ایران دارد دارد دارد دارد ندارد ندارد
دانا دارد دارد دارد دارد ندارد ندارد
البرز دارد دارد دارد ندارد ندارد ندارد
آتیه سازان حافظ ندارد دارد دارد ندارد ندارد ندارد
sos ندارد دارد دارد ندارد ندارد ندارد
بانک سپه دارد دارد دارد دارد ندارد دارد
مرکزی دارد دارد دارد ندارد ندارد دارد
صادرات دارد دارد دارد دارد ندارد ندارد
ملی دارد دارد دارد دارد ندارد دارد
ملت دارد دارد دارد ندارد ندارد ندارد
صنعت نفت بازنشستگان دارد دارد دارد ندارد ندارد ندارد
شهرداری شاغلین دارد دارد دارد دارد ندارد دارد
بازنشسته
گروه ویژه

 

 

وضعیت آماده‌ سازی واکسن کووایران برای توزیع عمومی

مدیر گروه مطالعات بالینی واکسن ایرانی کرونا برکت در ارتباط با روند تولید و آماده سازی واکسن کووایران برکت برای استفاده عموم مردم توضیحاتی ارائه داد.

حامد حسینی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص شرایط نگهداری یک میلیون دوز واکسن «کووایران برکت» از سوی ستاد اجرای فرمان امام گفت: مشکلی در نگهداری واکسن‌ها در سردخانه وجود ندارد و این واکسن‌ها را می‌توان در فضای استریل شده تا ماه‌ها نگهداری کرد.

وی گفت: مجوز استفاده از واکسن‌های داخل انبار را باید وزارت بهداشت صادر کند.

وی با اشاره به اینکه نتایج فاز یک و دو واکسن برکت موفقیت‌آمیز بوده است، گفت: نتایج فاز سه تا یک ماه دیگر مشخص می‌شود اما به صورت دوره‌ای اطلاعات را به وزارت بهداشت منتقل می‌کنیم تا جایی که آنها قانع شوند در حالی که نتایج تاکنون خوب بوده است.

مدیر گروه مطالعات بالینی واکسن ایرانی کرونا در پاسخ به این سوال که نتایج دوز دوم تزریق واکسن چه زمانی مشخص می‌شود، گفت: احتمالاً تا یک ماه دیگر نتایج مشخص می‌شود و انتظار ما این است که افراد دو دوز واکسن را دریافت کنند و بعد از آن ببینیم چقدر اثر پیشگیری دارد.

وی ادامه داد: البته احتیاجی نیست که منتظر نتایج تزریق واکسن بر روی تمام ۲۰ هزار نفر که در مرحله سوم واکسن را دریافت می‌کنند، باشیم. بلکه بر روی تعداد کمتری از آنها می‌توان نتیجه را به دست آورد.

حسینی در خصوص واکسیناسیون عمومی خاطرنشان کرد: مرجع واکسیناسیون عمومی، وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو است و ما به عنوان پژوهشگر وظیفه خود را به خوبی انجام می‌دهیم و باید منتظر شویم هرچه آنها دستور دادند، اجرایی کنیم.

کد خبر 5229282

استرس و اضطراب چگونه سبب دردهای فک، صورت و دندان می شود ؟

دردهای دهان و دندان دارای علل متفاوتی می باشند. پوسیدگی های دندانی، شکستن دندان، عفونت لثه، بیماری های سیستمیک تاثیرگذار روی اعصاب، بیماری های عصبی و حتی استرس و اضطراب میتواند سبب دردهای فک ، صورت و دندان شود. در شرایط دنیای امروزی و با حجم زیاد نگرانی ها و اضطراب های مربوط به ویروس کرونا افراد دچار استرس زیادی هستند.

استرس یکی از عوامل اصلی دندان قروچه و یا سابیدن دندانها به هم در افراد است. بیماران اغلب به دلیل استرس زیاد در طول روز این فشار را به صورت دندان قروچه در زمان خواب و به صورت ناخوداگاه تخلیه میکنند. گاهی به دلیل فشار استرس فراوان افراد حتی درطول روز دندان ها را روی هم فشرده و یا بهم می سابند.

فشار دادن یا سابیدن دندانها روی هم سبب فعال شدن عضلات فک و صورت شده و باعث کار کردن و یا انقباض و انبصاط این ماهیچه ها می شود. در ضمن مفصل گیجگاهی که محل اتصال فک پایین و بالا است هم در این پروسه فشار دادن دندان ها روی هم دچار فرسایش و فشار اضافی می شود. ماهیچه های فک و صورت و مفصل گیجگاهی ما قادرند که فشارها و کار در زمان غذا خوردن را تحمل کنند. این فشارها در حین غذا خوردن در طول شبانه روز معمولا ۱۵ تا ۲۰ دقیقه می باشد. حال این عضلات و مفصل گیجگاهی به خاطر استرس وفشار مداوم دندان قروچه ممکن است ۱۰ تا ۱۸ ساعت تحت فشار و فعالیت باشند. این فشار و فعالیت بیش از حد عضلات صورت ومفصل گیجگاهی سبب خستگی و فرسایش انها شده و متعاقبا باعث دردهای فک و صورت و مفصل گیجگاهی می شود. این درد ناشی از التهاب و خستگی این عضلات و مفصل است.
گاهی این فشار های زیاد بخاطر دندان قروچه باعث ساییدگی دندان ها و حتی شکستن انها میشود. گاهی این فشارها دندان های عصب کشی شده یا دندان هایی که حساس بوده اند را حساس تر از قبل و گاهی دردناک می کند. گاهی این خستگی و درد ناشی باعث شروع سر دردهای میگرنی یا دیگر سر دردها می شود. حتی گاهی این دردها باعث انتقال درد به ناحیه گردن و پشت سر شده و سبب احساس درد در این نواحی می شود.

از آن جایی که بهترین روش برای درمان درد، درمان منشا درد است، توصیه می شود که از روش های مختلف برای کاهش استرس استفاده گردد. روش هایی مثل مدیتیشن، یوگا و ورزش کردن مداوم، از استرس و اضطراب بیماران کم میکند. گاهی افراد، نیازمند کمک روانشناس و روانپزشک برای کاهش استرس هستند. گاهی توصیه میشود با استفاده از نایت گارد یا ورزش های عضلات صورت و ماساژ تراپی این فشارها و التهاب کاسته شود. در نهایت این فشارها و درد و التهاب می تواند با مصرف دارو یا تزریق داروهای ضد التهابی از بین برود.

در افرادی که دارای بیماری های سیستمیک مانند دیابت یا بیماری های عصبی هستند، استرس می تواند تشدید کننده دردهای عصبی درناحیه فک و صورت شود. افرادی که دچار دندان قروچه یا سابیدن دندان بهم هستند اغلب درد را در ناحیه دندان های عقبی بالا و پایین احساس میکنند، اغلب این افراد قادر به اشاره به یک دندان که باعث درد انها شده نیستند و درد را در کل فک احساس می کنند. گاهی این فشار ها باعث حساس شدن همه دندان ها یا تحلیل استخوان و لثه این افراد و حتی باعث لق شدن و شکستن دندان ها می شود. در این بیماران معمولا پوسیدگی یاعفونت دندان وجود ندارد. گاهی این بیماران از خستگی و درد در عضلات فک و صورت ، مفصل و دندان ها هنگام صبح و بعد از بیدارشدن گله میکنند. گاهی این بیماران قادر به خوردن غذاهای سفت به علت درد فک و صورت و دندان نیستند. این ها همگی می تواند نشانه دندان قروچه یا سابیدن دندانها در خواب به علت استرس و اضطراب در طول روز باشد.

متاسفانه در شرایط کنونی سر درگمی به علت پاندمی کر‌ونا بسیاری از افراد دچار استرس و اضطراب زیاد هستند و این استرس باعث فشارهای عصبی و دندان قروچه و دردهای ناشی از ان شده است. به افرادی که دچار دندان قروچه هستند و یا افرادی که به خاطر استرس و اضطراب دچار درد های عصبی فک و صورت شده اند توصیه می شود که از روش های کاهش استرس در قدم اول استفاده کنند و در قدم دوم و در صورت ادامه این دردها به دنداپزشک خود مراجعه نمایند تا با کمک گرفتن از درمان هایی مثل نایت گارد یا داروهای ضدالتهاب این مشکل را درمان کنند.

دکتر امیر بلوچ

منابع:
1. کتاب استرس و درد ( قواعد در دردهای فک و صورت ) نوشته اورسلا گالی
2. کتاب دردهای فک و صورت ( درمان و پیشگیری ) نوشته دکتر کلارک

استرس و اضطراب چگونه سبب دردهای فک، صورت و دندان می شود ؟

دردهای دهان و دندان دارای علل متفاوتی می باشند. پوسیدگی های دندانی، شکستن دندان، عفونت لثه، بیماری های سیستمیک تاثیرگذار روی اعصاب، بیماری های عصبی و حتی استرس و اضطراب میتواند سبب دردهای فک ، صورت و دندان شود. در شرایط دنیای امروزی و با حجم زیاد نگرانی ها و اضطراب های مربوط به ویروس کرونا افراد دچار استرس زیادی هستند.

استرس یکی از عوامل اصلی دندان قروچه و یا سابیدن دندانها به هم در افراد است. بیماران اغلب به دلیل استرس زیاد در طول روز این فشار را به صورت دندان قروچه در زمان خواب و به صورت ناخوداگاه تخلیه میکنند. گاهی به دلیل فشار استرس فراوان افراد حتی درطول روز دندان ها را روی هم فشرده و یا بهم می سابند.

فشار دادن یا سابیدن دندانها روی هم سبب فعال شدن عضلات فک و صورت شده و باعث کار کردن و یا انقباض و انبصاط این ماهیچه ها می شود. در ضمن مفصل گیجگاهی که محل اتصال فک پایین و بالا است هم در این پروسه فشار دادن دندان ها روی هم دچار فرسایش و فشار اضافی می شود. ماهیچه های فک و صورت و مفصل گیجگاهی ما قادرند که فشارها و کار در زمان غذا خوردن را تحمل کنند. این فشارها در حین غذا خوردن در طول شبانه روز معمولا ۱۵ تا ۲۰ دقیقه می باشد. حال این عضلات و مفصل گیجگاهی به خاطر استرس وفشار مداوم دندان قروچه ممکن است ۱۰ تا ۱۸ ساعت تحت فشار و فعالیت باشند. این فشار و فعالیت بیش از حد عضلات صورت ومفصل گیجگاهی سبب خستگی و فرسایش انها شده و متعاقبا باعث دردهای فک و صورت و مفصل گیجگاهی می شود. این درد ناشی از التهاب و خستگی این عضلات و مفصل است.
گاهی این فشار های زیاد بخاطر دندان قروچه باعث ساییدگی دندان ها و حتی شکستن انها میشود. گاهی این فشارها دندان های عصب کشی شده یا دندان هایی که حساس بوده اند را حساس تر از قبل و گاهی دردناک می کند. گاهی این خستگی و درد ناشی باعث شروع سر دردهای میگرنی یا دیگر سر دردها می شود. حتی گاهی این دردها باعث انتقال درد به ناحیه گردن و پشت سر شده و سبب احساس درد در این نواحی می شود.

از آن جایی که بهترین روش برای درمان درد، درمان منشا درد است، توصیه می شود که از روش های مختلف برای کاهش استرس استفاده گردد. روش هایی مثل مدیتیشن، یوگا و ورزش کردن مداوم، از استرس و اضطراب بیماران کم میکند. گاهی افراد، نیازمند کمک روانشناس و روانپزشک برای کاهش استرس هستند. گاهی توصیه میشود با استفاده از نایت گارد یا ورزش های عضلات صورت و ماساژ تراپی این فشارها و التهاب کاسته شود. در نهایت این فشارها و درد و التهاب می تواند با مصرف دارو یا تزریق داروهای ضد التهابی از بین برود.

در افرادی که دارای بیماری های سیستمیک مانند دیابت یا بیماری های عصبی هستند، استرس می تواند تشدید کننده دردهای عصبی درناحیه فک و صورت شود. افرادی که دچار دندان قروچه یا سابیدن دندان بهم هستند اغلب درد را در ناحیه دندان های عقبی بالا و پایین احساس میکنند، اغلب این افراد قادر به اشاره به یک دندان که باعث درد انها شده نیستند و درد را در کل فک احساس می کنند. گاهی این فشار ها باعث حساس شدن همه دندان ها یا تحلیل استخوان و لثه این افراد و حتی باعث لق شدن و شکستن دندان ها می شود. در این بیماران معمولا پوسیدگی یاعفونت دندان وجود ندارد. گاهی این بیماران از خستگی و درد در عضلات فک و صورت ، مفصل و دندان ها هنگام صبح و بعد از بیدارشدن گله میکنند. گاهی این بیماران قادر به خوردن غذاهای سفت به علت درد فک و صورت و دندان نیستند. این ها همگی می تواند نشانه دندان قروچه یا سابیدن دندانها در خواب به علت استرس و اضطراب در طول روز باشد.

متاسفانه در شرایط کنونی سر درگمی به علت پاندمی کر‌ونا بسیاری از افراد دچار استرس و اضطراب زیاد هستند و این استرس باعث فشارهای عصبی و دندان قروچه و دردهای ناشی از ان شده است. به افرادی که دچار دندان قروچه هستند و یا افرادی که به خاطر استرس و اضطراب دچار درد های عصبی فک و صورت شده اند توصیه می شود که از روش های کاهش استرس در قدم اول استفاده کنند و در قدم دوم و در صورت ادامه این دردها به دنداپزشک خود مراجعه نمایند تا با کمک گرفتن از درمان هایی مثل نایت گارد یا داروهای ضدالتهاب این مشکل را درمان کنند.

دکتر امیر بلوچ

منابع:
1. کتاب استرس و درد ( قواعد در دردهای فک و صورت ) نوشته اورسلا گالی
2. کتاب دردهای فک و صورت ( درمان و پیشگیری ) نوشته دکتر کلارک

گرفتگی صدا به مدت ۱۴ روز را جدی بگیرید

یک فوق تخصص حنجره، نسبت به جدی گرفتن عوارض گرفتگی صدا که بیش از دو هفته طول بکشد، هشدار داد.

پیمان دبیر مقدم به مناسبت روز جهانی صدا، گفت: صدا و توانایی صحبت کردن یکی از ابزارهای مهم ارتباطی است.

این متخصص گوش و حلق و بینی، افزود: همه افراد همه روزه به نحوی به صدای خود نیاز دارند و تا زمانی که این توانایی دستخوش اختلال نشود و مشکلی پیش نیاید معمولاً مراقبت خاصی از صدا انجام نمی‌دهند.

وی با عنوان این مطلب که صدا توسط حنجره و به صورت دقیق‌تر تارهای صوتی تولید می‌شود، ادامه داد: حنجره که به عنوان ارگان تولید صوت شناخته می‌شود و در قسمت جلوی گردن قرار می‌گیرد در واقع فقط در تولید صدا نقش ندارد و در زمینه بلع غذا و کنترل تنفس هم دخالت می‌کند.

دبیر مقدم گفت: هنگامی که حنجره دچار مشکل می‌شود معمولاً اولین علامت گرفتگی صدا است. در حقیقت توانایی تولید صدای حنجره ظریف‌ترین و حساس‌ترین عملکرد آن است و با هر گونه آسیب هر چند جزئی ممکن است دچار اختلال شود و به صورت تغییر صدا و گرفتگی صدا خود را نشان دهد.

وی با عنوان این مطلب که علت گرفتگی صدا از یک عفونت ویروسی ساده مانند سرماخوردگی تا بیماری‌های جدی مانند سرطان حنجره متفاوت است، افزود: برای گرفتگی صدا علت‌های مختلفی وجود دارد.

این فوق تخصص حنجره از کالیفرنیا، به شایع‌ترین علل گرفتگی صدا اشاره کرد و گفت: لارنژیت حاد که به دنبال عفونت‌های ویروسی یا فشار زیاد و ناگهانی به حنجره (مانند فریاد زدن) اتفاق می‌افتد.

وی ادامه داد: استفاده نادرست از حنجره مانند صحبت زیاد و طولانی، بلند صحبت کردن و فریاد زدن، صحبت با فشار زیاد و همراه با استرس بالا و یا در محیط‌های شلوغ و پر سر و صدا که در آن فرد مجبور است بلندتر از معمول صحبت کند. این عوامل در درازمدت موجب تغییر بافتی تارهای صوتی و آسیب آن می‌شود.

دبیر مقدم گفت: تماس با مواد محرک مانند سیگار و دخانیات، الکل، تریاک و ترکیبات آن، تماس شغلی با مواد آسیب رسان مانند ذرات چوب، نیکل و آزبست و آلودگی هوا، می‌توانند از دیگر علل شایع گرفتگی صدا باشند.

وی به آلرژی، ریفلاکس و برگشت محتویات معده به داخل گلو و حنجره به عنوان دیگر علل گرفتگی صدا اشاره کرد و افزود: آسیب وارد شده به حنجره که موجب گرفتگی صدا شده است، ممکن است در حد تورم تارهای صوتی و برگشت پذیر باشد ولی احتمال مشکلات جدی مانند تومورها و سرطان حنجره را هم باید در نظر داشت.

این متخصص گوش و حلق و بینی، تاکید کرد: سرطان حنجره معمولاً در سن بالای ۵۰ سال اتفاق می‌افتد و احتمال آن در افرادی که سیگار و دخانیات، الکل و تریاک استفاده می‌کنند، بیشتر است.

دبیر مقدم گفت: شایع‌ترین علامت سرطان حنجره هم گرفتگی صدا است. پزشک با معاینه تارهای صوتی علت گرفتگی صدا را مشخص می‌کند.

وی به علائم دیگر آسیب حنجره اشاره کرد و افزود: گلو درد مزمن، احساس گیر کردن جسم خارجی در گلو، بلع دشوار و دردناک و تنگی نفس، از دیگر علائم آسیب حنجره هستند که در صورت وجود این علائم نیز بررسی حنجره توسط پزشک ضروری است.

دبیر مقدم اظهار داشت: به گرفتگی صدا بایستی به عنوان یک علامت مهم و جدی دقت کرد و اگر بیش از ۲ هفته طول کشید حتماً به پزشک مراجعه کرد تا حنجره بررسی شود.

«مشاوره و ارزیابی رایگان شنوایی به مناسبت روز جهانی شنوایی در کلینیک شنوایی شناسی ساج»

«مشاوره و ارزیابی رایگان شنوایی به مناسبت روز جهانی شنوایی در کلینیک شنوایی شناسی ساج»

سوم مارچ برابر با ۱۲ اسفندماه ۱۳۹۷، روز جهانی شنوایی با شعار «شنوایی خود را ارزیابی کنید» است. به مناسبت این روز، در سراسر دنیا برنامه هایی برای آموزش های همگانی شنوایی و توجه به لزوم ارزیابی های دوره ای به ویژه در بزرگسالان بالای ۵۰ سال و کودکان با اختلالات مزمن گوش میانی و … انجام میشود تا بتوان از عوارض جدی کم شنوایی در زندگی اجتماعی و حافظه و شناخت مبتلایان، پیشگیری کرد.
متخصصان کلینیک شنوایی شناسی ساج نیز، ارزیابی های رایگان شنوایی را در روز یکشنبه بعداز ظهر مورخ ۹۷/۱۲/۱۲ به هم میهنان عزیز ارائه میکنند تا همچون همیشه برترین امکانات را برای مراجعان محترم درمانگاه ساج، مهیا سازند.

درمانگاه شبانه روزی ساج، کلینیک شنوایی شناسی، مورخ ۹۷/۱۲/۱۲ از ساعت ۱۸ عصر
۲۲۱۱۸۴۷۵
«علل و درمان وزوز گوش»

وزوز گوش یا تینیتوس به معنای شنیدن اصواتی بی معنا و بدون منبع خارجی در گوش یا سر است.
وزوز گوش می تواند عامل فیزیولوژیک داشته باشد و مربوط به شنیدن اصوات طبیعی بدن مثل گردش خون یا انقباض عضلات بدن و …باشد که معمولاً در یک محیط کاملا ساکت و همراه با گوش دادن دقیق در افراد دیده می شود و به دنبال انسداد مجرای خارجی گوش توسط هر نوع عامل خارجی یا جرم گوش، تشدید می گردد.
اما وزوزهای پاتولوژیک که به دنبال آسیب یا اختلالی در عملکرد بخشی از بدن رخ داده اند، علل بسیار متنوعی دارند. اختلالات عصبی، اختلالات قلبی-عروقی، مشکلات شنوایی، اختلالات روان شناختی، کمبود برخی ویتامین ها و مواد معدنی، عوارض جانبی برخی داروها، مشکلات فک وصورت، نامناسب بودن میزان قند یا چربی خون، بالا بودن فشارخون و … همگی می توانند از دلایل احتمالی بروز وزوز باشند. اما شایع ترین علت وزوز، وجود مشکلاتی در بخش های مختلف دستگاه شنوایی است.
وزوز از شایع ترین علائم همراه با ضایعات شنوایی است از این رو بیماری های مرتبط با سیستم شنوایی به عنوان مهم ترین عوامل ایجاد کننده وزوز در تمامی جوامع، به شمار می روند. آسیب در هرکدام از قسمت های گوش خارجی، گوش میانی و گوش داخلی، می تواند همراه با رخداد وزوز گوش باشد.
چه مشکلاتی در دستگاه شنوایی، باعث ایجاد وزوز می گردد؟
انواع کم شنوایی انتقالی (اختلال در گوش خارجی و/یا گوش میانی)، کم شنوایی های حسی-عصبی (اختلال در گوش داخلی و عصب شنوایی)، کم شنوایی آمیخته (مشکل همزمان در سیستم های انتقالی و حسی-عصبی) و کم شنوایی های مرکزی (اختلال در مراکز پردازش شنوایی) می توانند درجاتی از وزوز گوش را به همراه داشته باشند.
از جمله بیماری های شایع دستگاه شنوایی و تعادل که می توانند باعث بروز وزوز گوش شوند میتوان به اتوسکلروز، من یر، شوانومای دهلیزی، اوتیت مزمن، سرومن فشرده شده، پیرگوشی، کم شنوایی ناشی از نویز و … اشاره کرد که به دنبال تشخیص و درمان به موقع از سوی متخصص، امکان حذف یا کنترل وزوز گوش نیز وجود دارد.

گرچه برای آنکه بهترین شیوه درمانی برای کمک به فرد مبتلا به وزوز انتخاب شود، باید به طور ویژه به دنبال عامل ایجاد کننده وزوز و درمان آن بود ولی در بسیاری موارد، علت مشخص و قابل درمانی برای وزوز یافت نشده یا علیرغم درمان عامل احتمالی، فرد همچنان از وجود وزوزگوش شکایت دارد. انجام ارزیابی های وزوز گوش و دریافت راهکارهای مدریتی و درمانی وزوز گوش از سوی شنوایی شناسان فعال در حوزه وزوز گوش، ضروری است.
درمان و کنترل وزوز گوش
همان طور که اشاره گردید در بسیاری از موارد با رفع اختلال اصلی و درمان آن ، وزوز نیز که علامتی ناشی از آن اختلال بوده است، تا حدی مرتفع می گردد ولی همواره شناخت عامل اصلی ایجادکننده وزوز و در برخی موارد از بین بردن قطعی عامل یا عوامل مسبب وزوز، امکان پذیر نخواهد بود. بنابراین هیچ گونه درمان قطعی و مشترکی برای بهبود تمامی انواع وزوز وجود ندارد و برخی راهکارهای دارویی و مدیریتی به منظور بهبود و کاهش آزاردهندگی آن مدنظر قرار گرفته اند که موجب کاهش و گاهی حذف وزوزگوش می گردند.

انجام ارزیابی های تخصصی وزوز گوش و تعیین میزان آزاردهندگی آن در هر فرد، به تعیین راهکار موثر در هر فرد کمک میکند. راهکارهای غیردارویی میتوانند شامل صوت درمانی، درمان های رفتاری- شناختی، کاربرد تحریک الکتریکی، لیزردرمانی و … باشد. با توجه به ماهیت پیچیده وزوز، انتخاب راهکار مناسب برای هرفرد باید زیر نظر متخصصان و شنوایی شناسان و دیگر متخصصان حاضر در تیم ارزیابی و مدیریت وزوز گوش انجام پذیرد.
در چه مواردی نیاز به ارزیابی وزوز گوش وجود دارد؟
وجود وزوز یکطرفه (در یک گوش)
شروع ناگهانی وزوز گوش
وجود وزوز گوش همراه با مشکلات شنوایی
وجود وزوز گوش همراه با سرگیجه و اختلالات تعادلی
وقوع وزوز گوش به دنبال قرارگیری در معرض اصوات بلند
افزایش تدریجی شدت دریافتی وزوز گوش
آزاردهندگی وزوز گوش
وجود مشکلات درک شنوایی یا اختلال در تمرکز به دنبال وزوز گوش
اختلال در خواب به علت وزوز گوش
با توجه به علل و بیماری های متفاوت زمینه ساز وزوز گوش و این حقیقت که در بسیاری موارد، وزوز گوش اولین علامت بالینی این بیماری ها می باشد، مراجعه جهت ارزیابی و مشاوره وزوز گوش بسیار حیاتی است.

خدمات مشاوره و ارزیابی تخصصی وزوز گوش، روزهای یکشنبه و پنجشنبه در کلینیک شنوایی شناسی ساج به مراجعان ارائه می گردد.