بیشتر از ۲۴ بار تنفس در دقیقه زنگ خطر کرونا است

به گزارش مرکز روابط عمومی کلینیک ساج به نقل از خبرگزاری ایسنا، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز گفت: اگر فردی با بیماری زمینه‌ای در ابتدا دچار علائم خفیف بیماری کووید می‌شود نباید فکر کند بیماری در حال خاموشی است.

 

دکتر امیرعباس واعظی در مورد علائم تنفسی در بیماران کرونایی گفت:اگر تنفس  فرد مبتلا به کرونا در یک دقیقه بیشتر از ۲۴ بار باشد (بالا و پایین رفتن قفسه سینه) و همچنین میزان اکسیژن خون بیمار کاهش یافته و زیر ۹۰ باشد زنگ خطر است و باید فوری به مراکز درمانی مراجعه شود.

 

وی ادامه داد:  برای تشخیص علامت خطر در بیماران کرونایی باید بیمار در جایی آرام بنشیند و تعداد تنفس بیمار توسط فرد دیگری در یک دقیقه شمارش شود اگر تعداد تنفس بیشتر از ۲۴ تنفس در یک دقیقه بود این یک علامت خطر است که بیمار وارد فاز شدید بیماری ریوی می‌شود.

 

واعظی تأکید کرد: در صورت  ضعف و بی حالی و مشکل در  تنفس حتماً به یک مرکز بهداشتی و درمانی مراجعه کرده تا اکسیژن خون از طریق  سر انگشت بیمار مورد بررسی و چک شود.

 

وی بررسی روزانه اکسیژن خون در افراد بیمار با مشکلات زمینه ای و مسن  را توصیه کرد.

 

واعظی در مورد بیماری‌های زمینه‌ای که بیماری کرونا آنها را تشدید می‌کند و در معرض خطرند گفت:  افرادی  با بیماری قلبی پیشرفته مانند نارسایی قلبی، بیماری کلیه پیشرفته بخصوص بیماران دیالیزی، بیماری زمینه‌ای کبدی پیشرفته مانند سیروز کبدی، افراد دیابتی نوع ۲ و افراد چاق و پر فشاری خون، افراد سیگاری و کسانی که مشکلات ریوی و تنفسی دارند و یا اسپری تنفسی استفاده می‌کنند از جمله بیماران زمینه ای در معرض خطرند.

 

وی خاطر نشان کرد: اگر فردی با بیماری زمینه‌ای در ابتدا دچار علائم خفیف بیماری کووید  می‌شود  نباید فکر کند بیماری در حال خاموشی است و باید از انجام فعالیت های پر استرس جسمی و روحی که فشار زیادی به بیمار وارد می‌کند مانند ورزش‌های خیلی سنگین بپرهیزد.

 

واعظی ادامه داد: این افراد باید از مایعات به اندازه مناسب به صورت میانگین دو لیتر در روز را استفاده کنند و تنوع در تغذیه و مصرف سبزیجات و میوه‌ها را افزایش دهند.

 

این عضو هیئت علمی  دانشگاه علوم پزشکی البرز در ادامه در رابطه با مصرف داروهای کورتن گفت: تزریق کورتن در بیماران بستری که نیاز به کمک تنفسی دارند خیلی کمک کننده است اما در بیماران مبتلا به کرونا که در فاز اولیه و خفیف هستند استفاده از کورتن توصیه نمی‌شود به خاطر اینکه این دوره، دوره پراکندگی ویروس است و دیده شده در افرادی که کورتن مصرف می‌کنند احتمال پراکنده شدن ویروس در آنها بیشتر از افراد عادی بوده است .

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *