شنوایی شاید مهمترین حسی باشد به نحوی که بدون بهره‌مندی از آن توانایی انسان در ایجاد ارتباط با پیرامون خود بطور محسوسی کاهش می‌یابد. این توانایی بالا در ایجاد و ارتباط ، انسان را در مقایسه با سایر موجودات از جایگاه ویژه‌ای برخوردار می‌سازد. متأسفانه تعدادی از بیماریها با ایجاد اختلال در سیستم شنوایی باعث محدودیت در این توانمندی می‌شوند. بنابراین بررسی اختلالات شنوایی دقت بیشتری را طلب می‌کند.

کلینیک ساج دارای بخش شنوایی شناسی می باشد که پزشکان ای مجموعه در روز های زیر آماده ارائه خدمات می باشند

audiometry

کلینیک شنوایی شناسی و سمعک ساج

خدمات ارزیابی و توانبخشی شنوایی  و تعادل

(برای تمامی گروه­های سنی همه روزه با تعیین وقت قبلی)

ارزیابی پایه شنوایی

 ارزیابی وضعیت کلی سیستم شنوایی، شامل بررسی مسیر راه هوایی و استخوانی جهت بررسی توانایی های شنیداری و آزمون های تمپانومتری و رفلکس اکوستیک جهت بررسی سلامت پرده گوش و گوش میانی.  نـوع و میـزان افت شنوایی در این مرحله تعیین می­شود. این آزمون به صورت رفتاری انجام می­گیرد. ارزیابی های شنوایی کودکان و بزرگسالان وسالمندان، در این مرکز با حضور متخصصان شنوایی شناسی، صورت می پذیرد.

*ارزیابی های دوره ای و غربالگری شنوایی مدارس، مراکز صنعتی و کارخانجات، ادارات و … نیز با کامل ترین تجهیزات و از سوی متخصصان شنوایی شناسی در این مرکز (یا با کاربرد تجهیزات پرتابل، در محل) انجام می پذیرد.

ارزیابی و توانبخشی وزوز گوش و بیش­شنواییaudiometry-3

وزوز عبارت است از احساس شنیدن صدا در عدم حضور محرکات خارجی. ارزیابی­های سایکوآکوستیک تخصصی شامل تطبیق بلندی، تطبیق زیر و بمی،‌ حداقل سطح مهار، و مهار جانبی جهت تشخیص نوع صدا، ‌شدت و توانایی/ ناتوانی در مهار وزوز انجام می­شود تا براساس نتایج آن مشاوره جهت اقدامات لازم برای کاهش شدت و مدیریت وزوز صورت پذیرد. با توجه به آزاردهندگی شدید وزوز در برخی افراد و عدم وجود درمان قطعی برای بسیاری از انواع آن، لذا تشخیص دقیق عامل وزوز و توانبخشی آن از طرق مختلف مانند صوت درمانی و مشاوره و … اهمیت ویژه ای در راستای کمک به این افراد خواهد داشت.


مشاوره، تجویز و تنظیم انواع سمعک­های دیجیتال، هوشمند و وایرلس

با توجه به عوارض اجتماعی و شناختی  تایید شده د ر کم شنوایی که در صورت عدم دریافت درمان مناسب یا کاربرد به موقع تجهیزات کمک شنیداری چون سمعک می تواند منجر به اختلالات ارتباطی و اختلالات یادگیری جدی در کودکان و اختلالات حافظه ای، اختلالات توجهی و حتی درجاتی از افسردگی در سالمندان گردد لذا بعد از انجام ارزیابی های دقیق، در صورت تشخیص نیاز فرد به استفاده از سمعک یا وسایل کمک شنیداری، مشاوره های لازم به مراجع داده شده و سمعک مناسب برای وی تجویز می گردد. کلیه مراحل قالب گیری، تجویز،تنظیم و آموزش استفاده و نگهداری از سمعک در کلینیک شنوایی شناسی و سمعک ساج، همراه با ارائه گارانتی و خدمات پس از فروش در اختیار مراجعین گرامی قرار می گیرد.audiometry-4

بالاترین تکنولوژی های دنیای سمعک همراه با امکان انتخاب سایز مناسب برای هر کاربر، امکان تجویز سمعک های ضدآب، سمعک های وایرلس، سمعک های نامرئی داخل گوشی، سمعک های قابل اتصال و قابل تنظیم با تلفن های همراه هوشمند و …. در کلینیک شنوایی شناسی ساج از سوی شنوایی شناسان ماهر و اعضای هیئت علمی دانشگاه های علوم پزشکی کشور صورت می پذیرد تا بالاترین راحتی شنوایی متناسب با نیازهای هرکاربر در اختیار مراجعه کنندگان قرار گیرد.

ارزیابی و توانبخشی پردازش­های شنوایی مرکزی

audiometry-8

نقص در پردازش محرکات شنوایی علیرغم شنوایی به ظاهر طبیعی به ویژه در کودکان و سالمندان را نقص در پردازش شنوایی مرکزی می نامند. امکان بروزاین اختلال در کودکان و بزرگسالان باشنوایی هنجار وجود دارد.  این افراد در عملکردهای مهم مرتبط با پـردازش­های گوش­دادن و درک زبان بیانی‌، به ویژه در حضور نویز زمینه مشکلات متعددی دارند، از جمله مشکل در جهت­یابی صوت، ‌تمایز شنوایی و بازشناسی الگوهای شنوایی و ‌مشکل در پردازش­های زمانی. بنابراین تشخیص به موقع این اختلال و ارائه راهکارهای درمانی مناسب از اهمیت ویژه­ای برخوردار است. انجام این ارزیابی ها و توانبخشی های شنیداری و رفتاری در کودکان مبتلا به اختلالات یادگیری و توجهی توصیه می گردد.

ارزیابی شنوایی نوزادان(OAE)audiometry-9

این آزمون به بررسی سلامت و عملکرد سلول­های مویی خارجی در حلزون گوش می­پردازد. از آنجا که این آزمون نیازی به همکاری بیمار ندارد به عنوان تست غربالگری شنوایی نوزادان مورد استفاده قرار می­گیرد و در بدو تولد اجباری بوده و در صورت نیاز در 1و3و6 ماهگی نیز تکرار می گردد.

 

 ارزیابی الکتروفیزیولوژیک شنوایی (ABR)

در این آزمون، پاسخ­های الکتریکی عصب شنوایی تا سطح ساقه مغز مورد ثبت و بررسی قرار می­گیرد. از این آزمون برای آستانه گیری شنوایی نوزادان و گروه های سخت آزمون و نیز بررسی اختلالات عصبی و تومورها یا ضایعات فضاگیر موجود در این مسیر استفاده می­شود

 

ساخت انواع قالب­های ضد صوت و ضد آبaudiometry-11

در برخی موارد، نیاز به مراقبت ویژه از دستگاه شنوایی وجود دارد. برای مثال افرادی که دچار آسیب به پرده گوش شده باشند یا سابقه عفونت های گوش و بیماری های قارچی مجرای گوش را داشته باشند، باید از ورود آب به داخل مجرای گوش در هنگام استحمام و انجام ورزش های آبی و … جلوگیری کنند و استفاده از قالب های ضدآب در این موارد توصیه می گردد. استفاده از قالب های ضدصوت نیز برای کارکنان مشاغل پرسروصدا و جهت حفاظت از دستگاه شنوایی در مقابل عوارض قرارگیری در معرض اصوات بلند، لازم است. متخصصان شنوایی شناسی، قالب گیری و ساخت قالب های ضدآب مخصوص هر فرد را که محافظت بسیار بیشتری در مقایسه با نمونه های پیش ساخته ایجاد می کنند، انجام میدهند.

توانبخشی سرگیجه و عدم تعادل

بسیاری از اختلالات تعادلی و سرگیجه، منشا در آسیب های گیرنده های تعادلی گوش داخلی دارند که در صورت تشخیص، با ارائه توانبخشی های مناسب و مانورهای متناسب، قابل درمان و کنترل می باشند. از جمله:

مانورهای توانبخشی BPPV، تمرینات توانبخشی نقص عملکرد دهلیزی یک­طرفه و دو طرفه